Četrta kateheza v Letu družine – Ljubezen v zakonu

Četrta kateheza v Letu družine – Ljubezen v zakonu


Pred nami je četrta kateheza z videoposnetkom, ki nosi naslov Ljubezen v zakonu. To gradivo v Letu družine pripravlja Dikasterij za laike, družino in življenje, Urad za družino pri SŠK pa poskrbi za prevod v slovenski jezik. Videi so sad posrečenega sodelovanja p. Frančiška in nekaterih družin z različnih kontinentov. Z njimi se pripravljamo na svetovno srečanje družin, ki bo potekalo od 22. do 26. junija 2022 v Rimu.



V Letu družine nas papeževe besede in pričevanja zakoncev vabijo, da odkrivamo bogato sporočilo Apostolske spodbude Amoris Laetitia. Zato so kateheze zelo dobrodošle na srečanjih zakonskih skupin, cerkvenih gibanj in skupnosti. Ob njih odkrivamo 'družinski značaj Boga', Njegovo voljo za naše življenje v družini in navsezadnje tudi v Cerkvi, ki je 'družina družin'. 



V četrti katehezi se p. Frančišek in zakonski par iz afriške celine najprej ustavijo ob značilnostih prave ljubezni, kot jo lepo opiše apostol Pavel v Hvalnici ljubezni. Čeprav ljubezen tudi čutimo, gre za veliko več kot le za čustvo. Gre za Gospodovo navzočnost v življenju, ki nam daje posebno moč, da lahko vztrajamo tudi v preizkušnjah in težavah.



O tem še obširneje govori papež Frančišek v spodbudi Amoris Laetitia (Radost ljubezni) in sicer v točkah 89-119.



Kateheza



Luka Mavrič