Dr. Lambert Ehrlich si zasluži spomenik pred hramom demokracije


Na dvorišču Teološke fakultete je bila v sredo, 26. maja, žalna slovesnost ob 79. obletnici umora prof. dr. Lamberta Ehrlicha. Slovesnost sta organizirali Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani ter društvo Združeni ob lipi sprave. Kot glavni govorec je nastopil zaslužni redni profesor teološke fakultete dr. Janez Juhant, sicer tudi predsednik omenjenega društva.


»Ehrlichova dediščina nas zavezuje tudi danes k iskanju bogastva v tujem in zvestobi predani dediščini. Do zdrave in v prihodnost usmerjene sinteze tudi nas vodi kot nekoč mučenca Ehrlicha vzgoja in molitev. Pogled na spomin, ki ga danes zopet zremo, nas zavezuje, da sledimo tej poti in ob bližajoči se okrogli obletnici nasilne smrti prof. Ehrlicha še bolj zavzeto vzgajamo za demokratične procese v naši domovini in z molitvijo krepimo zasidranost v krščanskem poslanstvu,” je v pozdravnem nagovoru dejal dekan teološke fakultete dr. Janez Vodičar.


Glavni govornik dr. Juhant pa je opozoril tudi na to, da je bil dr. Ehrlich eden glavnih oblikovalcev slovenske države, saj je že pred drugo svetovno vojno imel vizijo samostojne Slovenije. Kljub temu pa je edino obeležje tega velikega Slovenca le na dvorišču ljubljanske teološke fakultete. Ob 30. obletnici samostojne Slovenije utemeljeno čakamo, da bo imel ne le obeležje na Teološki fakulteti in na Žalah, pač pa da bomo lahko dostojno pokopali njegove kosti ter mu pred hramom demokracije in v srcu slehernega Slovenca postavili dostojen spomenik.


Več si lahko preberete TUKAJ.


C. R.


The post Dr. Lambert Ehrlich si zasluži spomenik pred hramom demokracije appeared first on Blagovest.