Kako je Marija skozi mistično videnje razkrila molitev, ki ji je najbolj pri srcu


Verjetno že poznate Marijino čudodelno svetinjico, na kateri so izpisane besede “Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k Tebi zatekamo.” Gre za sad Mariijinih prikazovanj 27. novembra leta 1830 v Parizu sv. Katarini Laboure. Med kasneje zelo zagretimi apostoli Brezmadežne je bil sv. Maksimilijan Kolbe, duhovnik, redovnik in mučenec.


Sv. Katarina Laboure je opisala, kaj je videla v kapeli v ulici Rue du Bac v Parizu tistega dne. Bilo je nenavadno – nebeško lepa žena je namreč stala na nekakšnem belem globusu, pod njenimi nogami pa je bila zelena kača. Imela je nekoliko privzdignjene in razširjene roke, v rokah pa zlato kroglo, na kateri je bil na vrhu zlati križ. Na rokah je imela prstane z dragulji, ki so odsevali žarke.


Marija se je ozrla na Katarino in ji rekla: “Ta krogla, ki jo vidiš, predstavlja ves svet in vsakega človeka posebej.” Kot se spominja sv. Katarina. ni mogla izraziti vse te lepote, ki jo je videla. “To so simboli milosti, ki sem jih prinesla tistim, ki jih iščejo. Dragulji, s katerih žarki ne padajo, so milosti, za katere duše pozabijo prositi,” je nadaljevala Devica Marija. Okoli nje je nastala nekakšen elipsast okvir, v njem pa je bilo zapisano: “Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k Tebi zatekamo!” Ta napis je bil v polkrogu začet v višini njene desne roke in se je nadaljeval preko glave in končal v višini leve roke. Zlata krogla je izginila v sijaju žarkov, ki so prihajali z vseh strani. Katarini je glas spregovoril: “Napravi svetinjico po tem modelu. Vsi, ki jo bodo nosili, bodo dobili velike milosti, morali bi jo nositi okoli vratu. Milosti bo v izobilju za vse, ki jo bodo nosili z zaupanjem.”


Nato se je “plošča” obrnila in na drugi strani je bila upodobljena druga stran svetinjice: črka M in nad njo križ, pod njo pa Jezusovo in Marijino srce. Jezusovo je bilo okronano s trnjem, Marijino pa prebodeno z mečem.


Katarina je spoznala, da bo morala razodeti to svetinjico svetu, a sama bo morala ostati nepoznana. Svetinjica je obšla svet, z njo pa tudi vzklik “O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k Tebi zatekamo”. Ta vzklik je bil za Marijo molitev, ki ji je bila najbolj pri srcu.


Kot poroča portal medjugorje-news.com, se je judovski profesor Roy Schöman spreobrnil v katolištvo ravno zaradi posega Device Marije. Bil je vzgojen kot veren Jud, kot mladi intelektualec pa je postal ateist, saj je znanstveni svet vse poskušal razložiti z razumom. Padel je v hudo krizo. V mističnem prikazanju pa je Božji Materi Mariji zastavil vprašanje, katera molitev ji je najbolj pri srcu. In je odgovorila enako, kot piše na čudodelni svetinjici: “Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k Tebi zatekamo!”


C. R.


 


The post Kako je Marija skozi mistično videnje razkrila molitev, ki ji je najbolj pri srcu appeared first on Blagovest.