Katehistinja Nina Krt: “Katehetova naloga je, da z znanjem pomaga staršem. Starši pa so prvi pričevalci Kristusa.”


Danes obhajamo katehetsko nedeljo, ko smo še posebej hvaležni za naše katehete in katehistinje. Ob tej priložnosti smo se o katehetskem delu, njegovih izzivih in pogledih v prihodnost pogovarjali s katehistinjo Združene župnije Šoštanj, Zavodnje in Bele Vode gospo Nino Krt.





Nina je po poklicu profesorica razrednega pouka. Z možem Andrejem sta poročena 12 let in imata pet osnovnošolskih otrok. Najstarejša Tinkara hodi v sedmi razred, sledijo jo Martin, Aljaž, David in najmlajši Tadej, ki letos obiskuje prvi razred.





Koliko let poučujete verouk, kakšen je bil razlog, da ste sprejeli ta izziv in kaj vam učenje verouka pomeni?





V župniji Šoštanj verouk poučujem peto leto in sicer 1., 2., 3. in 5. razred. Sem pa verouk učila že v moji prejšnji župniji, kjer sem živela pred poroko. Tam pa sem imela predšolski verouk in mlajše mladince.





Že kot otrok sem bila zelo vpeta v življenje v župniji. Lahko bi rekla, da sta bila cerkev in župnišče moj drugi dom. Tam sem se (in se še vedno) zelo dobro počutila in rada sem bila tam. Ko pa sem se poročila, sem odšla v župnijo Šoštanj, a s tem se moj odnos do cerkve ni spremenil. Še vedno me je srce vleko k Njemu. Zato sem, po rojstvu najmlajšega sina začela poučevati verouk, saj mi je pričevanje o Jezusu našim najmlajšim nekaj najlepšega, včasih pa je tudi zabavno </div></body></html>