Kriza covida-19 prinaša pomembna finančna spoznanja (video)


Kako se s finančnimi težavami soočiti znotraj družine, kako postaviti finančne temelje v družini in kako poskrbeti za finančno stabilnost? O tem poglobljeno s finančno strokovnjakinjo in mentorico Ano Vezovišek.





Temelje finančne pismenosti otroku postavijo starši





Ko se družina sooči z izgubo zaposlitve katerega izmed staršev, je ključno, da otrokom jasno predstavi novo situacijo, v kateri se je družina znašla. Odrasli občutkov pred otroki nikakor ne morejo skriti in povsem nesmiselno bi bilo finančne težave skrivati pred otroki.





Kot pravi finančna mentorica Ana Vezovišek je ključno, da so starši z otroki iskreni. Zavedati se je potrebno, da je bolje, da otrok za naše težave izve od staršev oziroma družine in ne od koga drugega.





Tudi v obdobju, ko se  družina  ne sooča s finančnimi težavami, je potrebno otroka seznanjati s financami v družini in ga naučiti kako ravnati z denarjem, kako varčevati in naloga staršev je, da se zavedajo, da so oni prvi, ki bodo otroku postavili temelje finančne pismenosti.











Kriza covida-19 je ponudila obilico novih spoznanj, tudi o pomenu dela od doma, marsikdo pa je v tem času (tudi zaradi izgube prvotne službe) s svojimi talenti pričel pisati novo poslovno zgodbo.





Finančna mentorica Ana Vezovišek pa je prepričana tudi, da je ključno, da pri novih službenih izzivih posameznik ostane pozoren pri izbiri novega delodajalca, kajti dejstvo je, da veliko delodajalcev izkorišča stisko, ki jo ima posameznik ob izgubi službe.





Prav tako smo ozavestili, kako pomembna je finančna stabilnost. Toda, ko bo kriza minila, se bomo še znali zavedati pomena finančne stabilnosti?
















Preberi še:











The post Kriza covida-19 prinaša pomembna finančna spoznanja (video) appeared first on Iskreni.