Medžugorski župnik razkril: na festivalu mladih bo med drugim maševal tudi kardinal Robert Sarah


Pisali smo že o letošnjem festivalu mladih v Medžugorju. Sedaj je medžugorski župnik pater Marinko Šakota razkril nekatere podrobnosti.


Po poročanju radia Mir Medžugorje je pater Marinko povedal, da bo letošnji festival mladih spet imel dopoldanski del. Lani je bil festival okrnjen in je potekal samo v popoldanskem delu. Res pa je tudi, da letos ne bo potekal tako kot pretekla leta, ko je dopoldanski program trajal od 9h do 12h, popoldanski pa od 16h dalje.


Je pa zanimivo razkritje, da naj bi v sklopu festivala mladih eno od večernih bogoslužij vodil tudi kardinal Robert Sarah. Tako kot zadnji dve leti bo na festivalu spet prisoten apostolski nuncij v BiH nadškof Luigi Pezzuto, maševali pa naj bi še nadškof Gdanska Tadeusz Wojda, škof Guido Gallese in provincialni minister hercegovskih frančiškanov p. Miljenko Šteko. Za zdaj mostarski škof Petar Palić in apostolski vizitator Henryk Hoser nista omenjena. Nadškof Hoser sicer okreva po hudi bolezni.


Festival mladih se bo začel v nedeljo, 1. avgusta, zvečer. Trajal bo do 6. avgusta zjutraj.


C. R.


The post Medžugorski župnik razkril: na festivalu mladih bo med drugim maševal tudi kardinal Robert Sarah appeared first on Blagovest.