Mesečno sporočilo iz Medžugorja – tokrat zelo kratko…


Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. marca 2023:


“Dragi otroci! Naj vam bo ta čas čas molitve.”


Tako zelo kratko je tokrat redno mesečno sporočilo iz Medžugorja. Ne konča se niti z običajnimi besedami “Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.” Kar samo spodbuja k temu, da ta klic jemljemo zelo resno. Bile so že priložnosti, ko je Marija sporočila zgolj “Molite, molite, molite!” A sami niti ne vemo, kje in kako naj začnemo.


Marsikdo si predstavlja, da molitev pomeni nekaj skrajno dolgočasnega: klečati in žebrati rožni venec kot nekakšen molilni mlinček. Marija ne zahteva tega. Že več kot 40 let nas uči moliti s srcem. Molitev najprej pomeni pogovor z Bogom. Predpostavlja osebni odnos do Boga, ta odnos pa se lahko porodi le iz človekove ponižnosti pred Bogom, iz zavedanja, da se človek sam ne more odrešiti, da je vendarle ustvarjen in zato ne more biti samozadosten.


Pomislimo na to, kaj je Jezus naredil, ko so ga učenci prosili “Nauči nas moliti.” Predstavil jim je molitev očenaš. Verjetno doslej niti nismo imeli priložnosti, da bi to molitev meditirali, se ustavili ob vsaki njeni besedi, premišljevali o njej v svojem srcu. Kdo je Oče? Jezus nam je namreč razodel Očeta, ki je bogat v usmiljenju. In to je tudi izhodišče za našo molitev. Ko začutimo globino teh besed, se nam s tem odprejo vrata do molitve s srcem. Molitev namreč ni zgolj dejavnost možganov. Je tudi to, a je še več. Je dejavnost našega duha.


Postni čas je tu še posebej posvečen temu, da poglobimo svoj odnos z Bogom, si vzamemo čas Zanj, prisluhnimo, kaj nam želi povedati. Velikokrat skušamo s hrupom zadušiti to, kar nam Bog želi povedati. Ker je ravno danes tiha nedelja, je morda to priložnost, da si vzamemo čas za tišino. In prisluhnimo, kaj nam govori Bog. Ko spregovori Bog, nam podarja svoj mir. Izkoristimo to priložnost.


C. R. 

The post Mesečno sporočilo iz Medžugorja – tokrat zelo kratko… appeared first on Blagovest.