Molitev za Evropsko unijo in slovensko predsedovanje


“Kolikor bolj se je bližal začetek slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije in kolikor več je bilo nasprotovanja in nagajanja s strani opozicije, toliko bolj sem v notranjosti čutila pravo nujnost, da spodbudim molitev, gorečo molitev. Zato iščem prostovoljce, čim več ljudi dobre volje, otroke, mlade in odrasle, posameznike, družine in skupine, zlasti tudi bolne in ostarele, ki ste se pripravljeni zavezati, da boste molili določeno desetko rožnega venca ves čas predsedovanja, tja do konca decembra (lahko pa še naprej),” je na Časnik.si zapisala sestra Štefka Klemen.


Najprej prosimo za Božji blagoslov našemu vodstvu. Naj vse in vsakogar Bog obdarja in razsvetljuje z darom modrosti. Naj prežarja njihova srca z lučjo Svetega Duha za pravo spoznanje in prave odločitve. Z darom moči pa naj jih krepi, da bodo pogumno premagovali vsa nasprotovanja in izbirali to, kar je za blagor vseh evropskih narodov. Še drug namen: klicanje Svetega Duha na člane Sveta Evrope, na člane naše opozicije, na vse prebivalce, da se vrnemo h krščanskim vrednotam, da bi vsi delali za resnično dobro vseh ter našo skupno domovino gradili, ne rušili, medsebojno sodelovali, ne drug drugemu nagajali, gradili edinost, ne razdvajali.


Prijavi se lahko vsakdo, ki je pripravljen vsak dan zmoliti desetko rožnega venca. Po prijavi se mu dodeli desetka. S prijavo se zaveže, da bo molitvi zvest, saj je s svojo desetko del molitvene verige dvajsetih članov (dvajset skrivnosti rožnega venca), ki vsak dan zmolijo celoten rožni venec. Na ta način Evropo, njeno vodstvo in njeno prebivalstvo obdaja z molitvijo, v veri in zaupanju kliče nanjo Božji blagoslov in jo po Mariji izroča v Božje varstvo. »Silna je moč molitve.« To so izkušali naši predniki in to bomo izkusili tudi mi, je še zapisala.


C. R.


The post Molitev za Evropsko unijo in slovensko predsedovanje appeared first on Blagovest.