Neuradno: umrl provincialni vizitator slovenskih lazaristov Franc Rataj


Danes ponoči naj bi, kot pravijo naši viri, za posledicami hude bolezni umrl provincialni vizitator slovenskih lazaristov Franc Rataj. 


Franc Rataj se je rodil 19. septembra 1949 v Šentjurju pri Celju. Osnovno šolo je obiskoval v Šentjurju pri Celju, gimnazijo v Zagrebu, bogoslovne študije pa na Teološki fakulteti v Ljubljani. V Misijonsko družbo je vstopil 5. septembra 1968, večne zaobljube je naredil 8. decembra 1974 in prejel mašniško posvečenje 29. junija 1975 v Rimu.


Duhovniško službo je najprej opravljal kot kaplan v Celju pri Sv. Jožefu, nato kot župnik v Šentjakobu ob Savi, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, v Pišecah in kasneje v župnijah Artiče in Sromlje. Med drugim je bil dekan brežiške dekanije. Dolga leta je bil ravnatelj slovenske sekcije Mednarodnega združenja čudodelne svetinje – Otrok Brezmadežne. V provincialnem vodstvu je bil večkrat superior, svetovalec in vizitatorjev asistent.


Leta 2018 je bil imenovan za provincialnega vizitatorja slovenskih lazaristov. Zadnje dneve je preživel v Domu sv. Jožefa v Celju.


Pokojnega duhovnika Franca priporočamo v molitev.


C. R. 


The post Neuradno: umrl provincialni vizitator slovenskih lazaristov Franc Rataj appeared first on Blagovest.