4. adventna nedelja: Jezus je … PRINC MIRU


Jan in Anka sta se žogala na domačem dvorišču. Podaje so bile vedno hitrejše in daljše. Anka ni mogla več loviti žoge. Ušla ji je na cesto. Že je hotela steči ponjo, ko so zacvilile avtomobilske gume.





Jezus je … PRINC MIRU (Iz 9, 5-6).





V razmislek:





Dobro je, da imaš malo strahu. Obvaruje te pred kakšno nevarnostjo. Na primer, da ne stečeš čez cesto, ne da bi se prepričal, ali je varno.





Strah pa je lahko tudi prevelik. Hraniš ga s svojimi mislimi. Z neodločnostjo. Premajhnim pogumom. Če to delaš predolgo, preplavi tvoje telo. Takrat ne zmoreš pokazati, kaj vse znaš in zmoreš. Postajaš nemiren. Ne počutiš se dobro. Vse v tebi vre.





To dogajanje si najlažje predstavljaš, če zmešaš skupaj sodo in kis. Če ju imaš doma na voljo, kar poskusi …





Nočeš, da te je strah. Rad bi ga premagal. A vedno znova ugotavljaš, da nimaš dovolj moči. Sam morda res ne. Z Jezusovo pomočjo pa ti bo zagotovo šlo. Poznaš tisto zgodbo, ko je na morju z besedo umiril vihar? Velikih viharjev in valov doma ne moreš prikazati. Lahko pa napihneš balon. Nanj narišeš, kar te plaši. Vzameš šivanko. In pok. V trenutku, ko pokličeš Jezusa na pomoč, se strah razblini.





Pogovor:






  • Česa se bojiš?

  • Imaš kakšno izkušnjo, kako ti je Jezus pomagal pregnati strah? Pripoveduj o tem.





Zvezda:





  • Na zvezdo repatico zapiši »Princ Miru«.








Molitev:





Podaj roko svojemu očku, mamici, bratcu, sestrici. Poglej ga v oči. In mu zaželi: mir s teboj. Ob prižganih svečkah nocoj prisluhnite še pesmi: OSTANI (https://www.youtube.com/watch?v=SR76swbxb2s). Po njej še nekaj časa vztrajajte v tišini.


The post 4. adventna nedelja: Jezus je … PRINC MIRU appeared first on Iskreni.