Če se ne bodo več gibali, je pred slovenskimi otroki in družbo temnejša prihodnost (video)


Kaj se bo zgodilo s sodobnimi mladimi v odraslosti, če bodo nadaljevali s predvsem sedečim stilom življenja? Kakšna je povezava med gibanjem in razvojem možganov ter učno sposobnostjo pri otrocih? Zakaj je pomembno, da že majhni otroci izkusijo “ostre robove”? Kaj pomeni biti “pravilno utrujen”? In kako lahko starši preprosto, a ključno pripomorejo k izboljšanju zdravja, počutja in uspešnosti svojih otrok? To je le nekaj tematik, ki se jih dotaknemo v IskeniPLUS oddaji z dr. Gregorjem Starcem, profesorjem na Fakulteti za šport in vodjo nacionalnega sistema SLOfit.


Iz pogovora bomo tudi izvedeli, ali obstaja razlika med podeželskimi in urbanimi otroci, v kakšnem radiu gibanja brez nadzora staršev se gibljejo današnji otroci in kako daleč od doma so se gibali njihovi dedki. Razgiban pogovor, ki vas bo opremil z novimi spoznanji, se opira na meritve športno-vzgojnega kartona, ki so pokazale, da je gibalna učinkovitost pri otrocih jeseni 2020 padla za 17 %, pri kar 37 % otrok pa so ugotovili porast teže, s tem pa tudi največjo porast debelosti v zgodovini meritev.


Prihodnost slovenskih otrok je pomembna, zato je nujno, da so o pomenu gibanja ozaveščeni tudi starši, ki lahko pomembno prispevajo k izboljšanju vse slabšega gibalnega stanja slovenskih otrok. Gibalne sposobnosti otrok so namreč ključne za vse njihovo nadaljnje življenje.


Vabljeni k ogledu oddaje:




Na portalu Iskreni za vas pripravljamo serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo ob sobotah. Vabljeni k spremljanju!



The post Če se ne bodo več gibali, je pred slovenskimi otroki in družbo temnejša prihodnost (video) appeared first on Iskreni.