Kaj vse prinaša 15. Festival družin v Pivki?


Kaj bi si družina v poletju po dveh epidemičnih letih sploh lahko želela boljšega, kot je vikend pristnih in sproščenih odnosov v sobivanju množice družin z vse Slovenije s kvalitetnim programom za prav vse družinske člane, zanimivimi gosti, taborjenjem v naravi (tudi za vse brez lastnega šotora) – pa še za hrano je poskrbljeno?!


Vse to prinaša že 15. festival družin, ki bo od 24. do 26. junija 2022 potekal v Pivki. Program bo potekal predvsem v Kampu Pivka, v soboto pa bomo dan državnosti skupaj praznovali na proslavi ob dnevu državnosti v Parku vojaške zgodovine v Pivki.


Kaj (se) bo dogajalo?


Otroci in mladi se bodo zabavali od predstavah, se srečali z živalmi, ustvarjali, športali, preizkušali svoje sposobnosti in se učili novih veščin, od preživetja v naravi pa do uporabne robotike.


Starši bodo obilo priložnosti za druženje in kvalitetno preživet družinski čas lahko prisluhnili različnim strokovnjakom (o prehrani, vzgoji, odnosih …) in predavateljem, med katerimi bodo Gregor Čušin, Miha Kramli, p. Viljem Lovše, Grega Strajnar ter Helena in Aleš Rozman.


Vsi skupaj pa bodo lahko obiskali pestro paleto ustvarjalnih in športnih delavnic, raziskovali jamo Pivka, Park vojaške zgodovine ali Center velikih zveri Dina ali se sprehodili po parku presihajočih jezer ali do vojaške utrdbe na Primožu


Praznično soboto bo zaznamovala tudi večerna proslava v Parku vojaške zgodovine v organizaciji Domovine z družinskim žurom, kjer bodo med drugim nastopili Prifarski muzikanti, Manca Izmajlova in Simfonični orkester Cantabile.



Če še oklevate, je spodaj še nekaj tehtnih razlogov, zakaj se prijaviti na letošnji Festival družin:



  • Ker vam bo prinesel najlepši družinski dopust z odlično vsebino.

  • Vaša družina si bo na Festivalu družin napolnila baterije in domov odšla z novim zagonom.

  • Gre za festival z dolgoletno tradicijo (poteka od leta 2007), na katerega se družine vedno znova rade vračajo.

  • Festivalsko dogajanje lahko povsem prilagodite željam in potrebam svoje družine.

  • Gre za eno boljših poletnih naložb, ki je v primerjavi z marsikaterim počitniškim paketom za družine (denimo toplice) ugodna glede na bogato festivalsko ponudbo.

  • Ker se na njem najde nekaj za prav vsakega – pa naj se ga udeleži cela družina, eden od staršev, otroci s starimi starši …

  • Del Slovenije, ki skriva mnoge lepote in atrakcije, boste lahko raziskali do potankosti, se ob tem veliko naučili in imeli resnično lepo.

  • Verjetno ni priložnosti, ko bi lahko na enem mestu spoznali toliko krasnih družin, spletli nova prijateljstva, si podelili tegobe in lepote družinskega vsakdanjika in prejeli odgovore na vzgojne in starševske izzive, ki vas že dlje časa težijo.

  • Ker vam bo najverjetneje žal, če vas ne bo </div></body></html>