“Med mladimi je veliko pogumnih, srčnih in aktivnih ljudi, ki se povezujejo z drugimi, sledijo svojim ciljem ter iščejo svoje poslanstvo v svetu”


24-letna Eva Križnik je vsestransko dekle. Veselijo jo druženja in spoznavanje novih ljudi, potovanja in raziskovanje mest ter drugih kultur. Rada gre na morje, v hribe, rada pleše, bere in poskuša nove stvari, ne mara pa dolgčasa. 24-letna diplomantka socialne pedagogike iz Zadobja v Poljanski dolini, ki šolanje nadaljuje kot študentka Zakonskih in družinskih študij, je kot prostovoljka aktivna tudi pri Stični mladih, kjer je vodja delavnic. Odkrila je delček priprav na letošnjo jubilejno 40. Stično mladih, delavnice, ki tam čakajo mlade in osvetlila temo pod geslom Utrdi moje korake.





Kot prostovoljka nisi aktivna le pri Stični mladih. Kaj vse še počneš? Kaj ti daje prostovoljno delo?





Res je, poleg Stične mladih sem že sedmo leto prostovoljka Young Karitas. Najljubše pri tem so mi počitnice Biserov, v sklopu katerih en teden preživimo na morju kot animatorji otrok iz socialno šibkejših družin. Poleg tega sem se med epidemijo pridružila prostovoljcem pri razdeljevanju hrane, sodelovala sem tudi pri letošnjemu Klicu dobrote. Več let sem tudi prostovoljka pri Unicefa Slovenija, kjer sem začela z izvajanjem delavnic na osnovnih šolah, kasneje pa se pridružila še drugim projektom. V lanskem šolskem letu sem se v okviru fakultete prostovoljno pridružila študentskemu projektu Študenti za študente, ki odgovarja na aktualne problematike študentov, od našega duševnega zdravja pa do priprave na online izpit.





Prostovoljstvo mi daje ogromno priložnosti za spoznavanje ljudi z različnimi življenjskimi zgodbami, od katerih se veliko naučim. Daje mi občutek pripadnosti skupini, ki lahko skupaj dela veliko večje stvari, kot bi jih lahko vsak posameznik – to se po mojem mnenju sploh zelo dobro odrazi pri Stični. Poleg tega od drugih prostovoljcev in njihove dobre volje dobim veliko motivacije in veselja za svoje nadaljnje delo in vsakdanje življenje. Prostovoljno delo mi daje tudi občutek (za)upanja v druge ljudi. Vedno znova me navduši, ko vidim, koliko ljudem je pomembno delati dobro za druge, pa če gre za pisanje pisma ostarelemu gospodu ali prizadevanje za pravice otrok po svetu.





Kako si postala del ekipe SM?





Prostovoljno delo mi daje občutek (za)upanja v druge ljudi. Vedno znova me navduši, ko vidim, koliko ljudem je pomembno delati dobro za druge.





Zadnja štiri leta sem tudi članica študentskega odbora Študentskega doma Janeza Frančiška Gnidovca, zadnji dve leti sem bila njegova predsednica. Od tu se poznava z Matevžem Mehletom, ki je poleg tega, da je direktor Katoliške mladine, še naš domski kaplan. Matevž me je tudi povabil, če bi postala del ekipe Stične mladih. </div></body></html>