Nadškof Turnšek gost oddaje Sveto in svet na temo trpljenja

Nadškof Turnšek gost oddaje Sveto in svet na temo trpljenja


Oddaja Sveto in svet na prvem programu Televizije Slovenija je tokrat govorila o skrivnosti trpljenja, s katerim se v takšni ali drugačni obliki slej ko prej sreča vsak. Svoj pogled na trpljenje so delili upokojeni mariborski nadškof, dr. Marjan Turnšek, dr. Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije ter Pavel Kodelja, duhovni pomočnik v Senožečah in duhovnik z izkušnjo raka. Z gosti se je pogovarjal voditelj oddaje g. Peter Perše.



"V pretiranem hlastanju za srečo in brezmejnim veseljem sodobni človek vse bolj odriva misel na bolečino in trpljenje. Trpljenja se boji, saj je to zanj eno od najneprijetnejših življenjskih občutij. Krščanstvu lastna je misel, da je trpljenje Božjega sina osmislilo trpljenje slehernega človeka in mu omogočilo novo neminljivo upanje. Več o (ne)smislu trpljenja pa v tokratni oddaji Sveto in svet."



Nadškof Turnšek je odgovoril na vprašanja glede pogleda Katoliške Cerkve na trpljenje nedolžnih, pojasnil je vlogo zgleda Jezusa Kristusa v človeškem trpljenju ter orisal povezavo med ljubeznijo in trpljenjem. Nadškof je poudaril pomen gradnje odnosa z Bogom, ki trpečemu človeku pomaga premagovati preizkušnjo ter pri tem posebej poudaril pomen bolniškega maziljenja.



Vabljeni k ogledu celotne oddaje na tej povezavi.