Jezus je … ZDRAVNIK


Ana se zelo rada smuča. Lansko zimo pa se ji je med smučanjem zgodila nesreča. Na progi je bilo bolj malo snega. Deklica je s smučmi zapeljala na kamen in nerodno padla. Noga jo je močno bolela in ni mogla vstati. Objokana Ana je v maminem objemu počakala na pomoč. Reševalci so jo odpeljali k zdravniku. Ta ji je pogledal nogo in ugotovil, da je kost zlomljena. Ana je dobila mavec. Že čez mesec dni je deklica splet lahko stopila na svoje smuči. Malce previdnejše kot zadnjič. In hvaležna, da je zdrava. 





Jezus je … ZDRAVNIK (Mt 11, 4-5).





V razmislek:





Zdravniki nam pomagajo, kadar nas kaj boli. Čeprav bi radi, pa se včasih zgodi, da kakšne bolezni ne morejo pozdraviti. Morda se bolezen pojavi na novo. Tako kot korona. Ali pa zboli tvoje srce. Zaradi grdih in težkih besed. Ki so prišle iz ust tistih, ki jih imaš tako zelo rad.





Kaj lahko takrat storiš? Lahko si žalosten. Lahko se zapreš v svojo sobo. Lahko si užaljen. Jezen. A še vedno to ne bo spremenilo tvojega stanja.





Bi poskusil drugače? Najprej se spomni, da obstaja Nekdo, ki ti lahko v tvoji stiski pomaga.





Prav imaš. To je Jezus. Zdravnik. Z Božjo močjo. On je edini, ki lahko naredi čudež. In ozdravi tvoje telo. Pa tudi tvoje srce.





Ko se boš kdaj znašel v stiki. Brez izhoda. Ga pokliči. Prosi Jezusa za zdravnike. Da jim pomaga določiti primerno zdravljenje. Prosi ga, naj ti pošlje človeka, ki ti bo v tvojih težavah v oporo in pomoč. Prosi ga, naj te umiri. Prosi ga karkoli. In zaupaj. Pomagal ti bo. Na način, ki je zate najbolj pravi.





Pogovor:






  • Za kaj vse si lahko hvaležen zdravnikom in medicinskim sestram?

  • Poznaš koga, ki je bil čudežno ozdravljen z Jezusovo pomočjo? Pripoveduj drugim o tem.





Zvezda:





  • Na zvezdo repatico zapiši »Zdravnik«.








Molitev:





Prosite Jezusa za svojega sorodnika, soseda, prijatelja ali znanca. Ki je neozdravljivo bolan. Ali pa v hudi stiski. Molite po svojih besedah ali s pomočjo molitev, ki so vam ljube.


The post Jezus je … ZDRAVNIK appeared first on Iskreni.