Ko skupaj na kmetiji živijo kar štiri generacije, ni prostora za zamere in škodoželjnost

Ko skupaj na kmetiji živijo kar štiri generacije, ni prostora za zamere in škodoželjnost
Nina in Toni Kukenberger prihajata iz Gorenjih Ponikev pri Trebnjem. Nina je magistra farmacije, zaposlena v lekarni in končuje specializacijo iz klinične farmacije, Toni pa je pred devetimi leti, star 23 let, prevzel domačo kmetijo in leta 2016 za svoje delo prejel tudi naziv inovativni mladi kmet.

Poročila sta se pred sedmimi leti, prav toliko let pa sta bila pred poroko tudi par. Po poroki sta najprej dobila sina Davida (5 let), nato še hčer Nežo (3 leta). Septembra pa pričakujejo tretjega družinskega člana. Če jih boste obiskali na njihovi ekološki kmetiji, kjer je tudi sirarna, vas bodo tam pričakale kar štiri generacije. Skupno življenje razširjene družine je svojevrsten izziv, kjer ni prostora za neiskrenost in nepotrpežljivost, vsekakor pa ima tudi svoje prednosti.

Poznata se pravzaprav že od malih nog, par pa sta postala v najstniških letih. Na kateri točki vajine zveze sta ugotovila, da sta prava eden za drugega? Da je zaljubljenost prerasla v ljubezen?
Toni:
Mene je (po moško) zaljubljenost držala precej dolgo – več let. Pred poroko sva bila skupaj sedem let. Težko rečem, da sem se na neki točki kar odločil, da je to to. Bolj bi rekel, da sem to “predelal” že prej. Nina mi je bila všeč, bila je prijazna, bila je verna, rada je imela glasbo in imela je zelo podobne vrednote, kot sem jih imel jaz. To je bilo takrat zame čisto sistematično dovolj, da sem vedel, da je “primerna” zame.