Nocoj Slovenska karitas in RTV Slovenija pripravljata 33. dobrodelni koncert Klic dobrote


Slovenska karitas in RTV Slovenija v sredo, 29. 11. 2023 ob 20.00, pripravljata 33. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski v Dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.


Z današnjim dnem vstopamo v Teden Karitas, ki nas bo letos nagovarjalo z geslom »Upanje za vse«, ki je tudi letošnja vodilna misel dobrodelnega koncerta Klic dobrote. Večina posameznikov, ki se obrne na Karitas, se znajde v izjemno težkih okoliščinah, pogosto zaradi pomanjkanja materialnih sredstev, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni stiski. Paket pomoči, ki ga ponuja Karitas, ne predstavlja zgolj materialne podpore, ampak je hkrati vstopnica v odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja. Slovenska karitas nas tokrat ponovno vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter prispevamo svoj prispevek.


V sredo, 29. novembra, bosta RTV Slovenija in Slovenska karitas skupaj z vami prinašali upanje družinam v stiski. Pripravljamo dobrodelni koncert Klic dobrote, na katerem želimo na odru v Celju skupaj s številnimi glasbeniki, prostovoljci Karitas in z vašo dragoceno pomočjo zbrati sredstva za družine v stiski. Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v mesecu decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagamo več kot 22.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9.700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.


»Upanje za vse« je geslo Tedna Karitas in Klic dobrote je osrednji dogodek tedna, s katerim prinašamo upanje v domove slovenskih družin v stiski. Koncert bo potekal v sredo, 29. novembra 2023, v dvorani Golovec v Celju. V neposrednem prenosu ob 20. uri ga lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija in Radia Ognjišče ali prek spleta na www.rtvslo.si.


SŠK

The post Nocoj Slovenska karitas in RTV Slovenija pripravljata 33. dobrodelni koncert Klic dobrote appeared first on Blagovest.