Žena trenutno ni dosegljiva, prosimo poskusite kasneje!


Ta stavek pogosto slišimo v malo drugačni obliki, kadar številka, ki jo kličemo, ni dosegljiva in nas vnaprej posneto sporočilo vljudno pozove, naj kasneje poskusimo še enkrat.





To »obvestilo« pa lahko zaslišim tudi v osebnem odnosu z ženo. Verjetno nisem edini, ki v določenih (Bogu hvala zelo redkih) trenutkih začutim, da mi najin zakonski odnos daje takšno sporočilo. Gre za trenutke v odnosu, ko največkrat zunanji dejavniki, kot so služba, otroci, zdravje, tudi stres ipd. enostavno pripeljejo najin odnos do točke, ko se čuti, da ni »signala« med nama. In ravno takrat je pomembno, da čim prej poiščeva polni signal in tako postaneva dosegljiva drug za drugega.





Delujeva kot sostanovalca





Pot ponovnega iskanja medsebojne povezanosti, iskrenosti, pa tudi intime odnosa vedno terja veliko časa, pogovorov, poslušanja …





Zame osebno je to eden izmed najbolj neprijetnih občutkov, ki ga doživljam kot mož. Razlog tiči v tem, da je v tej nedosegljivosti najin odnos bolj podoben odnosu med sostanovalcema, ki živita skupaj, dajeta prednost obveznostim in obenem poskrbita, da navzven vse funkcionira.





In ravno tu leži bistvo problema. Najin zakon in odnos ne sme biti le usklajevanje vsakodnevnih obveznosti, skrb za družino in službene zadolžitve. Kljub temu, da ti dejavniki (pre)pogosto vplivajo na to, da čutiva medsebojno nedosegljivost, je najina skupna obveza ta, da to preseževa. Da se ustaviva in zaveva, da tako ne more in ne sme iti naprej. Da si zavestno in načrtno vzameva čas za naju.





Veliko truda





Pa to ni enostavno. Ko se nama zgodi, da enkrat zabredeva v to odmaknjenost drug od drugega je najprej potrebno veliko truda, da si to sploh priznava. Potem se pravo delo šele začne. Veliko lažji, kot trud za izboljšanje odnosa, je umik. Vdanost v to, da sva pač v takšnem obdobju. Da bo minilo in da bo sčasoma bolje. Ampak ne bo bolje, saj se brez truda, pripravljenosti in medsebojne podpore odnos sam po sebi ne more popraviti.





In odpraviti se na pot ponovnega iskanja te medsebojne povezanosti, iskrenosti, pa tudi intime odnosa vedno terja veliko časa, pogovorov, poslušanja …





Drobni koraki





V tem procesu ponovnega zbliževanja ni pomembna le (velika) odločitev, da si želiva najti ta »signal«, ki naju bo spet povezal. Predvsem so pomembni drobni koraki, ki jih nato delava v tej smeri. Vsak objem, nasmeh, pogled šteje. Pomembno je, da kot mož pokažem ženi, da me zanima kako se počuti in ne samo, kaj je naredila. Pomembno  je, da jo tudi med dnevom pokličem in ji zastavim le preprosto vprašanje: »Kako si?«. Včasih si postaviva visoke cilje, a pot medsebojne povezanosti se vedno prične s tistim prvim drobnim korakom, ko najprej pokaževa, da nama je mar za drugega, za zakonca, za najin odnos in da si želiva spremembo.





Tudi s pomočjo “operaterja” lahko najdeva signal





Za razliko od telefonskega signala, kjer nikoli ne moremo biti prepričani, kdaj se bo vrnil in kako močan bo, lahko za zakonski odnos rečem, da je gotovo dejstvo, da se bo zakonska povezanost vrnila. In ob pravočasnem priznanju, da je najin medsebojni signal prešibak, najino omrežje pa prezasedeno z nepotrebnimi stvarmi, je zelo pomembno, da v to pot iskanja pravega signala vključiva tudi najinega mobilnega operaterja – Gospoda.





Tistega, ki naju je vodil na najino zakonsko pot. Njega, ki nama z blagoslovom daje potrebnih moči za vse, kar naju v življenju čaka. Tistega, na katerega včasih malo pozabiva, da nama lahko pomaga. Ker Njemu nikoli ne zmanjka signala, nikoli ni nedosegljiv, včasih se sicer ne oglasi takoj, ko ga kličemo, a vedno vrne klic. Zato, ne pozabimo Nanj, ko bomo naslednjič imeli občutek, da je naš partner nedosegljiv.










Preberi še:















The post Žena trenutno ni dosegljiva, prosimo poskusite kasneje! appeared first on Iskreni.