“Otrok mora biti vsak dan utrujen, lačen in umazan” (video)


»Pazi to, pazi ne plezat, pazi ne teč, pazi ne skači … To so stvari, ki bi morale izginiti iz vokabularja odraslih«, pravi dr. Gregor Starc, ko odgovarja na vprašanja o gibalnih sposobnostih otrok.


Ste se kdaj vprašali, kakšnih razdalj je sposoben preteči že 2,5 letnik? Ste vedeli, da osnovne gradnike za otrokove gibalne veščine postavimo med njegovim 3. in 6. letom? Zakaj se nekateri otroci tako zlahka naučijo vseh gibanj? Katere športne veščine bi naj obvladali že starejši otroci? Ali vsi otroci potrebujejo enako mero gibanja?


V izredno poučnem videu se naučimo tudi, katere se najpogostejše napake, ki jih glede gibanja otrok delajo starši, kakšna je primerna športna obutev in kaj lahko vsaka družina stori, da se otroci ne bi preveč »zasedeli« in tako nazadovali še na vseh drugih razvojnih področjih.


Dr. Gregor Starc, profesor na Fakulteti za šport in vodja nacionalnega programa SLOfit, o tem v tokratni oddaji IskreniPLUS spregovori kot strokovnjak in oče, zato mu vzgojnih receptov za zdrav razvoj otrok ne zmanjka.


Vabljeni k ogledu video oddaje!





Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo ob sobotah. Vabljeni k spremljanju!



The post “Otrok mora biti vsak dan utrujen, lačen in umazan” (video) appeared first on Iskreni.