Sporočilo iz Medžugorja: Otroci, ne izgubite upanja!



Sporočilo Kraljice miru po vidcu Ivanu Dragičeviću 24. februarja 2024:




“Dragi otroci! Tudi danes vas kličem k molitvi za mir. Molite v tem milostnem času več pred križem. Otročiči, ne izgubite upanja, ker Bog ljubi svoje stvarstvo, svoje otroke. Želi vas rešiti po mojih prihodih sem. Dragi otroci, tudi danes vas vse kličem na pot svetosti, molite in se odprite Božji volji. Hvala vam, dragi otroci, ker ste se tudi danes odzvali mojemu klicu.”



Kraljica miru nas ves čas poziva k molitvi za mir. Smisel tega je, da je molitev naša življenjska drža, ne nek opravek za nekaj minut na dan. Ko se zavedamo, da vse, kar počnemo, delamo v Božjo slavo (ali pa tudi ne), morda lažje ozavestimo svoja dejanja. Za molitev pa se je potrebno odločati. Je dejavnost, ki gre preko nas, je na nek način nadčloveška. Moliti pomeni biti v privilegiranem položaju. Če se molitvi odpovemo, se odpovemo temeljnemu privilegiju: sprejemati milosti iz dejstva, da smo božji otroci.


Ker je postni čas še posebej milostni čas, nas Marija tudi vabi, da v tem času več molimo pred križem. Opazujemo križ z Jezusom in razmišljamo v hvaležnosti, kaj je Bog storil za nas. Lahko si pri tem pomagamo tudi z osebnim premišljevanjem katerega od križevih potov. Hvaležnost in ponižnost hodita z roko v roki. Ko smo ponižni, se nam prebuja hvaležnost. Hvaležnost je ključ do prejema milosti, za katere prosimo. Ta drža je tudi ključ do poti svetosti, kamor nas Marija vabi. Ko se odpiramo Božji volji, nimamo več česa izgubiti.


Posebej je treba poudariti Marijin klic, naj ne izgubimo upanja. Upati proti upanju v teh razmerah je nekaj, kar spreminja svet. Ko se sami spreobračamo, se spreminja tudi svet. Sicer počasi, a vendarle.


G. B. 

The post Sporočilo iz Medžugorja: Otroci, ne izgubite upanja! appeared first on Blagovest.