Tatjana Jakovljević: “Otroku moramo zagotoviti osnovne pogoje za optimalen razvoj, šele nato ga lahko vzgajamo” (video, 1. del)

Tatjana Jakovljević: “Otroku moramo zagotoviti osnovne pogoje za optimalen razvoj, šele nato ga lahko vzgajamo” (video, 1. del)

Ogledali ste si lahko le izsek oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo zgolj našim naročnikom.


O čem je spregovorila profesorica defektologije in razvojna terapevtka Tatjana Jakovljević, ko je opisovala vzroke za motnje pozornosti, govorne motnje, (pre)občutljivosti na zvok, svetlobo ali teksturo, težave z regulacijo čustev in prilagajanje realnemu okolju, težave s socializacijo ...? 


V video oddaji je prav tako podelila ključna znanja, ki so potrebna za optimalni razvoj otrok. Znanje, ki bi moralo biti močno izpostavljeno v vseh šolah za starše, v vrtcih in šolah:



  • 4 ključni vplivi, ki škodijo otrokovemu razvoju



  • Zakaj je z današnjimi otroki toliko dela?


  • Zakaj tako burno odreagirajo, zakaj jim moramo nenehno ponavljati navodila, zakaj delajo domačo nalogo cel popoldan ...

  • Katera je največja napaka, ki se je vsi (starši, vrtci, šola) premalo zavedamo?

  • 4 najpomebnejši dejavniki zdravega razvoja otrok



Kajti kot Jakovljevićeva še pove: "Preden se sploh začnemo ukvarjati z vzgojo, z našim vplivom na razvoj otrok, se moramo vprašati, ali smo jim dali pogoje, osnovne pogoje za optimalen razvoj."


S sklenitvijo naročnine si lahko ogledate celotno oddajo! Pridobite si znanje, ki je ključno za prihodnost naših otrok.


Mesečna naročnina že za 6 evrov oziroma 4, 90 evrov (v primeru sklenitve letne naročnine).




Kdo je Tatjana Jakovljević? Je univ. dipl. prof. defektologije, razvojna terapevtka s specialnimi znanji, kot specialna pedagoginja deluje na področju sodobnih znanosti o delovanju možganov današnjih otrok. Njeno področje raziskovanja je porast otrok, ki imajo učne težave v šoli, so nemirni, preobremenjeni, se ne zmorejo skoncentrirati na delo za šolo doma ali pa se čustveno preveč obremenjujejo s šolskimi rezultati.




Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.



The post Tatjana Jakovljević: “Otroku moramo zagotoviti osnovne pogoje za optimalen razvoj, šele nato ga lahko vzgajamo” (video, 1. del) appeared first on Iskreni.