(PISMO BRALKE) Smo kristjani tudi v svetu?


Ko pridemo iz cerkve, zatajimo svoje versko prepričanje za vsakim vogalom. Lahko je tuliti z množico, še lažje in bolj mirno je, če se stisnemo v kak kot in molčimo. Najhuje pa je, če uporabljamo frazo »saj vsi tako delajo«.


Ja, na televiziji so rekli. Kdo pa je na TV? Kdor izraža svoje trdno prepričanje – resnico, je po navadi preganjan. Zakaj taka hitrost po zamenjavi vodstva na TV? Verjetno ne zato, ker je nova oblast prišla do spoznanja resnice, temveč hoče TV ohraniti svoj primat, ki ga je imela vse od »osvoboditve«. Kristjani! Ali bi bili pripravljeni iti petdesetkrat pred parlament? Dvakrat sem že šla v času, ko se je rojevala naša Slovenija, leta 1990. In takrat, ko smo mirno izražali svojo podporo družinam, kot si jo je zamislil Stvarnik. Pa bom še šla, če me bo kdo tja dostavil, saj glavo imam pa še. Vidite, dragi volivci, pred volitvami ste vredni, vaš glas šteje, zdaj pa smo vsi prave nule. TV pravi in na oltar postavlja take ljudi, ki jih kristjani v nobenem primeru ne bi smeli voliti.


Celo papež je dejal, da politiki, ki zagovarjajo umor nerojenega otroka, sladko smrt na smrt bolnega, poroke ali celo posvojitve otrok istospolno usmerjenih, če hkrati prejemajo zakrament sv. obhajila, naj se posvetujejo s svojim škofom. In, če vam dva bivša predsednika priporočita svojega predsedniškega kandidata, ki se ni še z ničemer izkazal in ga ne poznamo, je vaša državljanska dolžnost, da se s kom, ki se zanima za te stvari, posvetujete.


Nespamet ali zaslepljenost sta hudi zanikrnosti duha. Dragi moji, če že pridete v spovednico povedat preko duhovnika Bogu, da nimate grehov, se prej vprašajte, ali niste mogoče zanikrni. Prepovedano zalivanje, kropljenje z blagoslovljeno vodo pa nikoli.


Marica Marolt, Velike Bloke


The post (PISMO BRALKE) Smo kristjani tudi v svetu? appeared first on Blagovest.