Pismo najinemu prvoobhajancu


Dragi najin prvoobhajanec,


nestrpno si pričakoval ta velik dan. Na nekaj prstov lahko preštejeva število dni, na katere v letošnjem šolskem letu nisi vzkliknil ali vsaj omenil, da greš letos k prvemu svetemu obhajilu. Da boš prejel Jezusa!


Tvoja močna želja je „kriva“, da smo v zadnjem letu vsi naredili kar nekaj korakov v zorenju naše vere. Ker te je vse zanimalo. Ker si hrepenel po tem, da bi zvedel in začutil še več.


Tako si ob večerih prosil, če lahko namesto pravljice beremo Sveto Pismo. Prebili smo se skozi kar nekaj poglavij, ki so izzvala vprašanja in peljala v razprave. Z nekaterimi odgovori si bil zadovoljen. Nekatere pa boš iskal vse življenje …


Navdušil si se nad svetniki in prebiral njihove zgodbe in nam jih razlagal. Življenje Carla Acutisa te je povsem prevzelo in dneve in dneve smo poslušali o njem. Želiva ti, da bi večkrat v življenju našel navdih prav v dogodivščinah teh posebnih mož in žena.


V očeh ti vidiva, kako močno čutiš, da te ima Jezus rad. Naj te danes, ko bo vstopil v tvoje srce, prime za roko ter vodi in usmerja po vseh ovinkih in strminah življenja.


Včasih kar ne razumeva, kako ima lahko tako majhen fantič tako močno vero. V vsaki situaciji lahko v tvojih očeh razbereva, da se sprašuješ: „Kaj bi na mojem mestu storil Jezus?“ Rad pomagaš. Iščeš rešitve, ko se drugi znajdejo v težavah. Naj vedno tvoje srce ostane tako odprto do drugih!


Verjameš, da ima molitev neverjetno moč. Kadarkoli kdo zboli, je žalosten ali izgubi upanje, ti je samoumevno, da predlagaš molitev zanj. Bil si že priča čudežu, ki je bil sad molitve. Moliva, da nikoli ne bi nehal verjeti v moč molitve.


Tako dolgo si ga čakal, se nanj pripravljal in neposredno pripravljal nas. In končno je tu, ta tvoj dan! Navdušen si in kar je najbolje, Jezus je prav tako navdušen kot ti! Srečanje bo za oba ganljivo.


Moliva, da nikoli ne bi izgubil navdušenja preteklega leta in nestrpnosti preteklega tedna. Da bi vedno ohranil to otroško neučakanost pred prejemom vsakega svetega obhajila posebej. Da ne bi nikoli izgubil vere, da prejemaš Jezusa.


V očeh ti vidiva, kako močno čutiš, da te ima Jezus rad. Naj te danes, ko bo vstopil v tvoje srce, prime za roko ter vodi in usmerja po vseh ovinkih in strminah življenja. Želiva ti, da nikoli, niti za trenutek, ne bi podvomil, da je posebej zate pripravil to razburljivo pot!


Zdaj pa steci! Angelska miza je že pripravljena na svoje posebne goste …


The post Pismo najinemu prvoobhajancu appeared first on Iskreni.