Preberite, kaj je blaženi škof Slomšek zapisal o pritoževanju in godrnjanju


Blaženi Anton Martin Slomšek, škof in narodni buditelj, ki ga je slovesno razglasil za blaženega papež sv. Janez Pavel II. ob svojem drugem obisku Slovenije leta 1999, je bil znan po svojih modrih mislih, ki še danes predstavljajo navdih za pristno domoljubje in dobro vzgojo. Leta 2002 je založba Družina ob 50-letnici tednika Družina izdala Slomškove drobtinice, kjer lahko najdete za vsak dan v letu kako Slomškovo misel.


Nekatere od teh misli pa so tako močne, da jih moramo enostavno deliti naprej. Za včerajšnji dan (9. junija) smo našli naslednji zapis:


“Ves svet je poln pritoževanja, kako so hudobni ljudje, hudi časi. Ali namesto pomagati, da bi se ljudje in časi izboljšali, mnogi roke križem držijo. Nič ne pomaga pritoževanje. Potrebno je dejanje vsakega stanu, zvestoba vsakega dela. Zvestoba bo dala boljše ljudi, boljše čase.”


Zanimivo je, da obstaja o tem, kako je bolje slaviti kot godrnjati, izšla tudi knjiga. Merlin R. Carothers namreč v dvojni knjižici IZ JEČE V SLAVLJENJE in MOČ SLAVLJENJA govori o tem, kako se lahko okoliščine začnejo izboljševati, če se odločimo za slavljenje namesto godrnjanja in pritoževanja.


G. B.


The post Preberite, kaj je blaženi škof Slomšek zapisal o pritoževanju in godrnjanju appeared first on Blagovest.