Pred začetkom adventne družinske akcije 2021 …


Ali že slišite zvoke božiča? Zvončkljanja božičnih reklam? Božične napeve? Smeh iz službenih, šolskih, družinskih zabav? Advent zna biti glasen. In napolnjen s hitenjem. Vse to nas odvrača, da bi slišali tihi glas. Glas Boga.





Jutri je prva adventna nedelja. Dan, ko na adventnem venčku prižgemo prvo svečko. Njen plamen nas vabi: »Ustavi se. Prisluhni Ljubezni. Jezus prihaja.«





Božič bo tako lep in bogat, kolikor truda bomo vložili v njegovo pripravo. Ne samo zunanjo, temveč predvsem v pripravo srca na prihod malega Jezusa.





Slednjemu je namenjena tudi letošnja adventna spodbuda za družine.





V vsak dan vas bo popeljala zgodba, pesem ali nek dogodek iz našega vsakdana. Temu bo sledilo kratko razmišljanje o Jezusu. Natančneje o Njegovem imenu. Kdo vse je in kakšno sporočilo prinaša. Zate in zame. Imena so vzeta iz Svetega pisma, zato so tudi navedena mesta, kjer jih lahko najdete.





Pripravila sem tudi nekaj iztočnic za vaš skupen pogovor, ki ga zaključite s predlagano skupno molitvijo ob adventnem venčku.





Jezus ima ogromno imen. Da si jih bodo otroci čim več zapomnili, pa je za njih pripravljena še aktivnost: zvezde. Vabljeni ste, da iz predloge (ki bo priložena jutrišnji zgodbi) izrežete eno zvezdo. Lahko šablono prerišete tudi na karton. Izrezano obliko oblepite s srebrno folijo (tisto, ki jo najdete doma). Z alkoholnim flomastrom nanjo zapišete posamezno Jezusovo ime. Z zvezdami lahko okrasite stanovanje, jih daste na smrečico, obesite nad mesto, kjer bo stal hlevček …





Ob nedeljah pa naj vzdušje pričakovanja še dodatno krepi tudi izbrana pesem skupine Svetnik.





Zavedam se, da smo si družine med seboj različne. Glede na starost in število otrok. Čas, ki ga imamo na razpolago. Vrednote. Okoliščine, v katerih živimo …  





Adventna spodbuda, ki je pred vami, je zastavljena tako, da si jo lahko prilagodite po svoje. Lahko vzamete celoto, ali pa samo posamezne dele. Kolikor zmorete v danem trenutku.





Nič hudega, če se kakšen večer ne boste mogli vsi skupaj zbrati ob venčku. Že naslednji dan je nova priložnost. Izkoristite jo.





Mogoče tudi otroci ne bodo vedno pripravljeni na sodelovanje ali poslušanje. Takrat je bolje, da prekinete in nadaljujete, ko se umirite.





Pomembno pa je, da vztrajate. Vaš trud bo zagotovo poplačan. S svetim večerom, ki bo drugačen. Bolj umirjen. Bolj poln: vaše bližine, medsebojne povezanosti in tudi Boga.





Veliko blagoslova in veselega pričakovanja Njegovega rojstva!





Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, objavljene na portalu Iskreni.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!





Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!





V obrazec spodaj vnesite podatke.