Preprosta skrivnost za boljši zakon (video)


O čem se mož in žena pravzaprav prepirata? Kaj stoji v ozadju vsega? Zakaj mož sliši ženino kritiziranje kot prezir, žena pa občuti možev umik in tišino kot sovražnost? Kaj morata drug o drugem vedeti, da bi lahko izstopila iz začaranega kroga konfliktov, razočaranja in ostrih besed? Je mogoče, da navsezadnje “predmet spora ni resnični predmet spora”, ampak da gre za nekaj globljega? To so bila uvodna vprašanja pogovora z Luko in Mirjam Mavrič, zakoncema, ki po Sloveniji vodita tečaje Ljubezen in spoštovanje.


Spregovorili smo tudi o tem, zakaj moževa ljubezen motivira ženino spoštovanje in zakaj njeno spoštovanje motivira njegovo ljubezen do nje. Kaj se zgodi v njunem zakonu, ko začneta odgovarjati na najgloblje potrebe in želje drug drugega? Kako jih sploh izraziti? Zakaj je ženina samopodoba lahko odvisna od odobravanja njenega moža in obratno, zakaj ženino spoštovanje možu pomaga, da se bolj spoštuje?


Zakonca Mavrič primarne potrebe moškega in ženske potrdita in orišeta preko različnih primerov, tudi s primeri iz njunega življenja.


Vabljeni k ogledu oddaje, ki vam bo na voljo prav kmalu!



Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo ob sobotah. Vabljeni k spremljanju!



The post Preprosta skrivnost za boljši zakon (video) appeared first on Iskreni.