Prihaja Pohod za življenje v Mariboru

Prihaja Pohod za življenje v Mariboru

“Vabimo vas na Pohod za življenje v Mariboru, in sicer to soboto, 13. maja, z začetkom ob 10.00 na Grajskem trgu. Veseli smo, da se Pohod za življenje širi. Letos bo poleg Pohoda za življenje v Ljubljani (prvi vikend v oktobru) potekal tudi prvi Pohod za življenje v Mariboru, v naslednjih letih pa načrtujemo, da bodo Pohodi za življenje sčasoma potekali v vseh večjih mestih v Sloveniji,” sporoča voditeljica Pohoda Urška Cankar Soares. 


“Pohodi za življenje sicer potekajo že v več kot 50 državah po vsem svetu, vsako leto se jih udeleži več milijonov ljudi ter prinašajo sporočilo ljubezni, sočutja in pomoči,” pravi voditeljica Pohoda za življenje Slovenija Urška Cankar Soares. Ob navdušenju po lanskem Pohodu za življenje v Ljubljani, kjer se je v čudovitem vzdušju zbralo kar pet tisoč ljudi, je organizatorica vesela, da se val veselja do življenja in sočutja do mater in očetov v stiskah širi po Sloveniji. Še posebej jo veseli, da so Pohod za življenje za svojega vzeli mladi in družine.


Vsak otrok, ne glede na velikost in starost ter druge osebne okoliščine, ima v skladu z našo ustavo pravico do življenja, je prepričana. Nerojenemu otroku pri treh tednih bije srce, pri desetih tednih ima že prstke na rokicah in nogicah; nerojeni otroci sesajo prstek v maminem telesu, zehajo, sanjajo, se smejijo in občutijo bolečino. Mnogi mame in očetje poznajo spol svojega otroka že tekom nosečnosti, nerojenemu otroku dajo ime in se z njim/njo pogovarjajo, še pojasnjuje Cankar Soaresova.





Pohod za življenje, Ljubljana. (Foto: Fb)



“Jasno je, da je najmlajše med nami potrebno zaščititi, ter mamam in očetom v stiski pomagati. Zato vabimo vse, ki z nami delijo to prepričanje, ne glede na vero, starost in politično pripadnost, da se nam pridružijo na Pohodu za življenje v Mariboru, Grajski trg, 13. maja 2023 ob 10.00. Se veselimo vaše udeležbe in poročanja! Izjava za medije je predvidena ob 9.45. Dobrodošli,” zaključuje voditeljica Pohoda.




Kateri nerojeni otrok si zasluži živeti? (Foto: Fb)



Domen Mezeg / Nova24tv.si


The post Prihaja Pohod za življenje v Mariboru appeared first on Blagovest.