Prvi petek – priložnost za molitev za Slovenijo in Evropo


Slovensko državno praznovanje se nadaljuje s predsedovanjem svetu EU. Zgodovinski trenutki, ko je stari kontinent še med tretjim in četrtim valom. S tem pa tudi na osredotočenje na notranjo pripravo na pokoronsko obnovo EU ter odpiranje EU  zahodnemu Balkanu.


Pred Slovebijo so veliki upi in izzivi. Podprimo jo v tem poslanstvu pri nadaljevanju izgradnje p koronske obnove EU in širjenju sanj evropskih očetov: ena in enovita Evropa. Podprimo jo z molitvijo in žrtvijo, podprimo jo z devetimi prvimi petki v čast in v zadoščevanje Jezusovemu presvetemu Srcu! Združene v molitvi in žrtvi za edinost v različnosti, na evropskih humanističnih, etičnih in duhovnih temeljih, v luči krščanskega razodetja. Kako nas Evropa potrebuje! Kako potrebuje našo molitev, žrtev, našo odločnost v duhovni podpori pri nadaljnjem razvoju in utemeljevanju evropske zamisli in njenih vrednot. Evropo lahko nadaljnje in trdno gradimo le v kontinuiteti z izročilom preteklosti! Bog potrebuje Evropo in Evropa potrebuje Boga, ki jo sprejema v njenem vedno večjem oddaljevanju. Svet potrebuje zdravo Evropo, Evropa potrebuje nas, da molimo zanjo! Podprimo predsedovanje svetu EU in delovanje ter obstoj EU z devetimi prvimi petki: na devet prvih petkov prejmemo sveto obhajilo in sveto spoved.


Uvodna molitev:


O, presveto Srce Jezusovo, Tebi izročamo in posvečamo Evropsko zvezo.


O, presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to našo izročitev in posvetitev EU tvojemu prebodenemu Srcu v imenu svetega očeta, vseh škofov, duhovnikov, vernikov, pokojnih in vseh EU svetnikov!


Sprejmi presveto Srce Jezusovo to posvetitev, posebno v imenu svetih ustanoviteljev Evropske zveze!


Presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to posvetitev v imenu trojne in ene Cerkve, ki je v nebesih, v vicah in na zemlji!


Presveto Srce Jezusovo! Varuj nas, vodi nas, spremljaj nas, pomagaj nam! Odpovedujemo se sebi, dajemo se Tebi, sprejmi nas v svoje presveto Srce! Naj tako raste, po tvojem presvetem in prebodenem Srcu božje kraljestvo med nami! Naj se tako, po tvojem neizmerno usmiljenem Srcu širi, množi in raste pravičnost in mir v Svetem Duhu med nami!


Vzkliki k presvetemu Jezusovemu Srcu:


Srce Jezusovo posoda ljubezni in pravice … usmili se nas!


Srce Jezusovo, dobrote in ljubezni polno


Srce Jezusovo, globočina vseh čednosti


Srce Jezusovo, vse hvale vredno


Srce Jezusovo, kralj in središče vseh src …


Srce Jezusovo, v katerem biva vsa polnost božanstva … usmili se nas!


Iz Božje besede:


Odgovoril jim je: “Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?” (Mr 3, 33)


Osredja molitev posvetitve predsedovanja Slovenije EU:


O, presveto Srce Jezusovo, Tebi izročamo in posvečamo predsedovanje Slovenije Evropski uniji.


Presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to izročitev in posvetitev predsedovanja v imenu svetega očeta, vseh škofov, vseh duhovnikov, vernikov, duš v vicah in vseh EU svetnikov!


Srce Jezusovo sprejmi to izročitev in posvetitev tvojemu Srcu, predsedovanja, posebno v imenu svetih ustanoviteljev Evropske zveze!


Presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to posvetitev, predsedovanja, v imenu trojne in ene Cerkve, ki je v nebesih, v vicah in na zemlji!


Presveto Srce Jezusovo! Varuj nas, vodi nas, spremljaj nas, pomagaj nam v času predsedovanja, na razburkanem EU političnem morju! Presveto Srce Jezusovo, naj tako raste in se množi božje kraljestvo med nami! Srce Jezusovo, naj se tako množi in širi za pravičnost in mir v Svetem Duhu med nami! Presveto Srce Jezusovo, odpovedujemo se sebi, dajemo se Tebi, sprejmi nas ter nas varuj v svojem presvetem in brezmejno usmiljenem Srcu.


Pričevanje Evropske zveze:


Evropska zveza je zamisel svetih mož. Evropska zveza je Božja zamisel, ki je vojno in sovražnost zamenjala za povezovanje, sodelovanje, pravičnost, mir in blaginjo. Tudi nemirna Afrika se povezuje na podoben način, a veliko bolj počasi in z veliko manjšim uspehom. Združena Evropa kot Božja zamisel svetih mož ima veliko prihodnost. Evropa je tudi zemlja Marije Mati Cerkve; Evropa je tudi domovina vseh dosedanjih Petrov svete Cerkve! Na Evropi Sveta Trojica zida, utemeljuje in izgrajuje sveto Cerkev.


Zaključna molitev:


Duša Kristusova, posveti me. – Telo Kristusovo, zveličaj me. – Kri Kristusova, napoji me. – Voda strani Kristusove, operi me. – Trpljenje Kristusovo, utrdi me. – O dobri Jezus, usliši me. – V svoje rane sprejmi me. Od tebe se ločiti ne pusti me. Pred hudim sovražnikom brani me. Ob uri moje smrti pokliči me in k tebi priti pusti me, da bom s tvojimi svetniki hvalil te na vekov veke. Amen.


T. S., C. R. 


The post Prvi petek – priložnost za molitev za Slovenijo in Evropo appeared first on Blagovest.