Šokantno: pomožni škof v Los Angelesu ubit v streljanju!


V Združenih državah Amerike je bil v soboto umorjen pomožni škof Los Angelesa David O’Connell, ki se je dolga leta ukvarjal s priseljenci, ubogimi in žrtvami nasilja z orožjem, poroča Radio Ognjišče.


Do streljanja je prišlo v večstanovanjski hiši, vendar pa v primeru smrti škofa O’Connella naj ne bi šlo za naklepni umor. Pristojni menijo, da je bil pomožni škof najverjetneje po naključju vpleten v streljanje, ko je obiskoval ljudi z obrobja družbe. Policijska preiskava še traja.


Nadškof Gomez je v izjavi za javnost vidno ganjen 69-letnega O’Connella označil kot graditelja miru s srcem za uboge in priseljence, ki si je goreče prizadeval za gradnjo skupnosti, v kateri sta spoštovana in varovana svetost in dostojanstvo vsakega človeškega življenja. Po smrti pomožnega škofa so se na kraju dogodka užaloščeni verniki kmalu zbrali v molitvi za pokojnega.


Pokojni škof David O’Connell se je rodil 16. avgusta 1953 v Corku na Irskem. 10. junija 1979 je bil posvečen v duhovnika, papež Frančišek pa ga je 21. junija 2015 imenoval za pomožnega škofa v Los Angelesu, še poroča spletna stran Radia Ognjišče.


C. R. 


 The post Šokantno: pomožni škof v Los Angelesu ubit v streljanju! appeared first on Blagovest.