(SPOROČILO IZ MEDŽUGORJA+KOMENTAR) “Vetrovi zla, sovraštva in nemira vijejo po zemlji, da bi uničili življenja.”


Sporočilo Kraljice miru v Medžugorju po Mariji Pavlović Lunetti 25. oktobra 2023:


“Dragi otroci! Vetrovi zla, sovraštva in nemira vijejo po zemlji, da bi uničili življenja.

Zato me je Najvišji poslal k vam, da vas vodim na pot miru in edinosti z Bogom in ljudmi.

Vi ste, otročiči, moje iztegnjene roke: molite, postite se in darujte žrtve za mir. Zaklad, po katerem hrepeni vsako srce. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”


Kraljica miru je povedala to, kar je pet dni prej po izrednem sporočilu povedala vidcu Ivanu: svetovni mir je ogrožen (glej komentar TUKAJ). Gospa tukaj posebej omenja nemir, ki dejansko izhaja iz srca. Vse vojne se najprej spočnejo v človekovem srcu, nato pa lahko zaradi součinkovanja splošnega greha in oddaljevanja od Boga sovraštvo postaja kot snežena kepa, ki se samo povečuje in se prej niti ne zavedamo, kako se to zlo krepi. Že v prvih dneh Marijinih prikazovanj je bilo dano sporočilo: “Mir, mir in samo mir. Mir mora zavladati med Bogom in človekom ter med ljudmi.” 


V nedeljskem evangeliju bomo slišali o pomenu dveh zapovedi – ljubezni do Boga in do bližnjega. Ni enega brez drugega. Pomiritev z Bogom predpostavlja pomiritev s seboj in drugimi. In obratno. Marija nas vodi po poti miru in edinosti z Bogom in ljudmi, kot je sama rekla. Vendar je veliko odvisno od nas: vabljeni smo k molitvi, postu in darovanju žrtev. Čez dva dni, 27. oktobra, ko bo obletnica velikega molitvenega shoda za mir v Assisiju, bomo imeli veliko priložnost za to.


Zakaj je mir tak zaklad? Tu Marija ne govori o miru, kot ga daje svet, ampak kot ga daje Bog. Mir izhaja iz odpuščanja. Ne samo drugim, ampak tudi sebi. To je milost, ki nam jo Bog želi dati, če jo le sprejmemo. Če sprejmemo ta mir, ga širimo okoli sebe. Mir v svetu se začne z mirom v mojem srcu.


C. R. 

The post (SPOROČILO IZ MEDŽUGORJA+KOMENTAR) “Vetrovi zla, sovraštva in nemira vijejo po zemlji, da bi uničili življenja.” appeared first on Blagovest.