Večna devetdnevnica – Marijina čudodelna svetinja


Danes vincencijanska družina praznuje praznik Marijine čudodelne svetinje. Več o njem TUKAJ. Objavljamo besedilo večne devetdnevnice, ki jo molijo člani združenja enkrat tedensko: 


Pesem


V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.  Amen.


 


Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.


–  Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo.


–  In prenovil boš obličje zemlje.


 


Molimo: Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.


 


–  O Marija, brez madeža spočeta,


–  prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!


         (Navedemo zahvale in prošnje.)


 


Pesem


Molimo: Gospod Jezus Kristus izbral si, kar je slabotno pred svetom, da dovršiš svoja največja dela. Pred teboj se ne more hvaliti noben človek. Hotel si, da je bila sveti Katarini Laboure razodeta čudodelna svetinja, da bi se tako bolj in povsod razširjala vera v brezmadežno spočetje tvoje božje Matere. Daj, prosimo, da bi tudi mi polni iste ponižnosti proslavljali to skrivnost z besedo in dejanjem! Amen.


Vsi:  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal. S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in mati; k tebi prihajamo in pred teboj vzdihujoči grešniki klečimo. Nikar ne zavrzi, o mati Besede, naših besed, temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.


 


Pesem


       Vsi:  Brezmadežna Devica Marija, mati našega Gospoda Jezusa in mati Cerkve, neomajno zaupamo v tvojo materinsko pomoč, ki jo razodevaš po čudodelni svetinji. Kot ljubeči otroci te zaupno prosimo, da nam in vsem tistim, ki ti jih danes priporočamo, izprosiš milosti in dobrot, ki jih pričakujemo od tebe.


(Kratek premor: vsak izrazi tiho svoj namen.)


Ti veš, da morajo biti naša srca čisto svetišče tvojega Sina. Daj nam velikodušno srce, ki se v nežnem sočutju razdaja trpečim in zapuščenim; zvesto srce, ki ne pozabi na nobeno dobroto in se ne spominja nobene hudobije; krotko in ponižno srce, ki ljubi, ne da bi pričakovalo plačilo. Izprosi nam tudi duha molitve in pokore, da bomo zopet prejeli, kar smo z grehom izgubili, in da bomo končno dosegli blaženi kraj, kjer si ti Kraljica angelov in ljudi. Amen.


 


Pesem


Posvetimo se Materi božji  čudodelne svetinje.


Vsi: Deviška božja Mati, brez madeža spočeta, tebi, Gospe čudodelne svetinje, se izročamo in posvetimo. Naj bo čudodelna svetinja za vsakogar izmed nas resnično znamenje tvoje ljubezni in trajen opomin naših dolžnosti do tebe. Daj, da ostanemo pod tvojim varstvom in v milosti tvojega Sina, dokler nosimo to svetinjo. O mogočna Devica in Mati našega Odrešenika, ohrani nas pri sebi vse trenutke našega življenja! Izprosi nam, svojim otrokom, milost srečne smrti, da bomo mogli s teboj uživati nebeško blaženost na veke.


Amen.


– O Marija, brez madeža spočeta,


– prosi za nas, ki se k tebi zatekamo! (trikrat)


 


Vsi:  O Gospa moja, o Mati moja o Mati moja, tebi se vsega darujem; in da se ti vdanega skažem, ti danes posvetim svoje oči, svoja ušesa, svoja usta in svoje srce, sebe popolnoma vsega. Ker sem tvoj, o dobra Mati, varuj me, brani me kakor svojo last in posest. Amen


– Z ljubim Sinom nas blagoslovi


– Devica Marija.


Amen.


 


Pesem


_____________________________________________________________________________


Večno devetdnevnico molimo redno vsak teden na dan, ki si ga določimo.


Uvodne nagovore si lahko preberite TUKAJ.


The post Večna devetdnevnica – Marijina čudodelna svetinja appeared first on Molitev.