Strip, slikanica in priročnik: Sproščeno in brez zadrege o odnosu do telesa in telesnosti

Strip, slikanica in priročnik: Sproščeno in brez zadrege o odnosu do telesa in telesnosti

Pri Inštitutu Integrum so v maju izšle tri knjige, namenjene spodbujanju pozitivnega in spoštljivega odnosa do telesa in telesnosti med otroci, pa tudi v oporo staršem, da se teh tem lotijo sproščeno in brez zadrege. 


P. Andraž Arko: Pri nas doma – strip


V stripu spoznamo Ano in Nejca, sestro in brata, in njuna starša. Zgodba se dotakne spoštljive komunikacije, tako o spolnosti in telesu kot z nasprotnim spolom. Dotakne se tudi zaljubljenosti, a pogled odvrnemo ravno, ko bi se začel pogovor o spolnih odnosih. Ilustracije je prispevala mlada ilustratorka Pija Marija Mivšek. Strip pripravi teren, da lahko o tem starši s svojimi otroki spregovorimo sami. Lahko pa s tem počakamo tudi na izid nadaljevanja … 


Bogomila Černelič in Urša Rožič: Pija in Juš spoznavata svoje telo – slikanica


Junaka te zgodbe sta 6-letni Juš in njegova 4-letna sestrica Pija. Med večernim kopanjem in umivanjem se s starši pogovarjata svojem telesu ter o razlikah med moškimi in ženskami. Tako besedilo kot ilustracije sta pripravili mami majhnih otrok, ki imata tudi sami izkušnje s tovrstnimi pogovori. Slikanica se lahko bere tudi kot pravljica za lahko noč. 


 


 


Inštitut Integrum: Brez zadrege – Priročnik za starše 


Priročnik staršem pomaga načeti pogovore o spolnosti, ponudi iztočnice in primere dobrih praks, kako načeti pogovor o delikatnih temah in kako ga voditi. 


The post Strip, slikanica in priročnik: Sproščeno in brez zadrege o odnosu do telesa in telesnosti appeared first on Iskreni.